A Hastlayer .NET magas szintű szintetizáló eszköztár támogatás implementálása a Xilinx SDAccel-kompatibilis nagy-kapacitású FPGA egységekre.

Ernő Dávid, Dávid El-Saig, Zoltán Lehóczky és Gergely Gábor Barnaföldi (2020.01.01 - 2020.05.31)

Wigner RCP és Lombiq Technologies Ltd. együttműködés

Kivonat: A Lombiq Technologies Hastlayer terméke lehetővé teszi a .NET platform szoftverfejlesztőinek, hogy FPGA-kat gyorsítókártyákként használjanak. Standard .NET programokat tud ekvivalens hadverimplementációvá alakítani, és ezzel az erre alkalmas algoritmusokat automatikusan felgyorsítani és az energiafelhasználásukat csökkenteni. A fejlesztők továbbra is szokványos .NET programokat írnak, nincs szükség hardvertervezői tudásra.

A Hastlayernek minden szükséges FPGA-t egyenként támogatnia kell. Korábban csak egyet támogatott, ami tesztelésre alkalmas, de nagy számításigényű alkalmazásokhoz nem elegendő. A Wigner FKI-val nem rég befejezett együttműködés célja volt, hogy a rendszer a Microsoft Catapult platform nagy teljesítményű FPGA-it is támogassa. A Wigner feladata az FPGA-oldali hardver keretrendszer létrehozása volt, ami a Hastlayer automatikusan létrehozott hardverkomponenseit teszi működőképessé.

A jelenlegi projekt hasonló, de célja, hogy a Hastlayer támogasson minden SDAccel-kompatibilis Xilinx FPGA-t. Ez a Hastlayert használó alkalmazásoknak a lehetőségek széles tárházát fogja kinyitni a nagyméretű SDAccel-kompatibilis FPGA termékcsalád elérhető tételével. Ezek az FPGA-k mind saját adatközpontokban használva, mint több felhőszolgáltatónál elérhetők.

Previous Post