A Wigner GPU-Labor a tavalyihoz hasonlóan idén is szervez egy három napos előadás sorozatot, amely a modern tudományos programozás eszköztárát tekinti át. Idén a fő témák a CPU párhuzamosítás C++ alatt, az algoritmusok használata, GPU programozás terén a SYCL / ComputeCpp bemutatása, valamint bevezetés a Python nyelvbe.

Ismét külön szekció foglalkozik a kezdők bevezetésével a C++ nyelv használatába.

Az előadások 2016 November 14-16. között kerülnek megtartásra.

További részletek és regisztráció itt.

Read More...

A Khronos SYCL specifikációjának első, GPU-s implementációját tette elérhetővé a CODEPLAY "ComputeCpp" néven.

Az egyelőre csak béta állapotban és csak linuxra elérhető fordító segítségével C++11 szinten, egyetlen forrásfileból fordíthatóak masszívan párhuzamos, illetve hierarchikusan párhuzamos kódok a gazda és eszközoldalra egyaránt. Az OpenCL 1.2-re épülő rendszer AMD és Intel eszközökön használható jelenleg, valamint gyorsítást kínál az Eigen lineárisalgebrai, a VisionCpp gépilátásos, valamint a C++17 párhuzamos algoritmus könyvtáraihoz.

A későbbiekben várhatóan Windowsra is elérhető eszköz szabadon felhasználható lesz akár kereskedelmi, akár nem kereskedelmi célra is, és következő lépésként az OpenCL 2.2-re építve a jeleleg előzetes SYCL 2.2 specifikációt is implementálni fogja.

A fordító regisztráció után a CODEPLAY oldaláról tölthető le.

További hasznos információk és a...

Read More...