Hírek

GPU Nap 2017 - The Future of Many-Core Computing in Science

2017. március 27.

A Wigner GPU Labor a korábbi évekhez hasonlóan ismét konferenciát szervez, ahol a masszívan párhuzamos technológiákat használó kutatók és fejlesztők megoszthatják tapasztalataikat és eredményeiket.

Az idei GPU Napok 2017. Június 22-23-án, Csütörtök-Pénteken lesznek megtartva, szokás szerint a Wigner Adatközpontban. További információk, absztrakt beküldés és regisztráció itt


Csináljunk tudományt! - Partnerség a Lombiq-al!

2016. december 13.

További információk és részletek itt olvashatók!


Modern Tudományos Programozás Előadás-sorozat 2016

2016 október 10.

A Wigner GPU-Labor a tavalyihoz hasonlóan idén is szervez egy három napos előadás sorozatot, amely a modern tudományos programozás eszköztárát tekinti át. Idén a fő témák a CPU párhuzamosítás C++ alatt, az algoritmusok használata, GPU programozás terén a SYCL / ComputeCpp bemutatása, valamint bevezetés a Python nyelvbe.

Ismét külön szekció foglalkozik a kezdők bevezetésével a C++ nyelv használatába.

Az előadások 2016 November 14-16. között kerülnek megtartásra.

További részletek és regisztráció itt.


Elérhető a Codeplay SYCL implementációja

2016. Szeptember 20.

A Khronos SYCL specifikációjának első, GPU-s implementációját tette elérhetővé a CODEPLAY "ComputeCpp" néven.

Az egyelőre csak béta állapotban és csak linuxra elérhető fordító segítségével C++11 szinten, egyetlen forrásfileból fordíthatóak masszívan párhuzamos, illetve hierarchikusan párhuzamos kódok a gazda és eszközoldalra egyaránt. Az OpenCL 1.2-re épülő rendszer AMD és Intel eszközökön használható jelenleg, valamint gyorsítást kínál az Eigen lineárisalgebrai, a VisionCpp gépilátásos, valamint a C++17 párhuzamos algoritmus könyvtáraihoz.

A későbbiekben várhatóan Windowsra is elérhető eszköz szabadon felhasználható lesz akár kereskedelmi, akár nem kereskedelmi célra is, és következő lépésként az OpenCL 2.2-re építve a jeleleg előzetes SYCL 2.2 specifikációt is implementálni fogja.

A fordító regisztráció után a CODEPLAY oldaláról tölthető le.

További hasznos információk és a ComputeCpp-re épülő projektek a sycl.tech weboldalon találhatóak.


Xeon Phi (KNC) Workshop

2016. Szeptember 9.

A NIIF Xeon Phi (Knights Corner) workshopot hirdet az Intel és a HPE szponzorálásával. A workshopot a Bayncore tapasztalt HPC Technologies oktatói tartják.

Ez egy kiváló lehetőség, hogy az érdeklődők megismerhessék a Xeon Phi-k HPC környezetben történő programozásának technikáját és eszközeit, illetve a résztvevők számára lehetőséget biztosítunk mindezek kipróbálására a workshop ideje alatt.

Lehetőség szerint mindenki hozzon magával notebookot rajta a kedvenc SSH kliensével és egy előre generált private/public kulcspárral, ha még nincs accountja a szervereinken. A 8:30 előtt érkezőknek kollégáink szívesen segítenek generálni és telepíteni a kulcsokat a helyszínen.

Ez a rendezvény egyedülálló a maga nemében a régióban. Használj fel kevesebb processzor időt a NIIF HPC-en Xeon Phi-k segítségével, csupán egyszerű eszközök és programozási trükkök alkalmazásával. Szerezz tapasztalatot az egyik legfelkapottabb technológiák egyikében és válj szakértővé a tudományos számítások Phi-k segítségével történő gyorsításában..

Az esemény teljesen ingyenes, hála szponzorainknak!

Részletek és regisztráció:

http://conference.niif.hu/e/xeonphiworkshop

Találkozunk ott!